Анонси















      Назад

      Зареєструватися ФОП можна буде онлайн без участі держреєстратора: Кабмін погодив відповідну постанову

      Мін’юстом у співпраці з Міністерством цифрової трансформації  було розроблено проект постанови «Про реалізацію експериментального проекту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в автоматичному режимі». 

      Цю постанову погодив Кабінет Міністрів під час засідання. Про це повідомив Міністр юстиції Денис Малюська.

      «Постановою Уряду визначено, що протягом двох років проводитиметься експериментальний проект щодо здійснення державної реєстрації фізичної особи підприємцем у автоматичному режимі без участі держреєстратора. Тобто, людина авторизується та подає заявку про відкриття ФОП через портал Дія. Після цього ця заявка передається до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення держреєстрації ФОП. Тобто, уся перевірка даних проходитиме у реєстрах без участі людей», – пояснив Денис Малюська.

      За його словами, такий механізм спрямований на зменшення адміністративного навантаження, що, у свою чергу, надасть низку позитивних переваг. А саме:

      • зменшиться час на отримання такої послуги, оскільки не буде потреби зайвий раз звертатися до державних органів;
      • буде усунено суб’єктивний фактор під час державної реєстрації і, як наслідок, зменшиться кількість необґрунтованих відмов у державній реєстрації;
      • скоротиться тривалість реєстраційної процедури;
      • буде усунено корупційні складові, які можуть виникати при зверненні до державних органів для надання такої послуги у звичайному режимі;
      • зменшаться черги та кількість осіб, які фізично відвідують суб’єктів надання адмінпослуг.

      «Автоматизація процедури відкриття ФОП – це ще один крок, аби Україна стала країною підприємців. Допомагаючи розвиватись бізнесу, ми розвиваємо Україну», – додав Міністр юстиції.

      Послуга реалізується за підтримки швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) Фонду Східна Європа.

      Джеело: http://www.visnuk.com.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16