Анонси















      Назад

      Створення сучасного ЦНАПу в громаді - це можливість для її мешканців отримувати адміністративні послуги на належному рівні

      Вже до кінця поточного року у Михайло-Коцюбинській громаді планують підготувати до роботи Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Для цього в частині адміністративної будівлі, що перебуває у комунальній власності селищної ради, запроєктували капітальний ремонт та модернізацію приміщення.

      Перша заступниця голови облдержадміністрації Олена Бойко у ході своєї робочої поїздки до Михайло-Коцюбинського оглянула будівлю, де планують розмістити ЦНАП.

      Новий центр адмінпослуг в громаді відповідатиме умовам прозорості, безбар'єрності та буде дружнім до відвідувачів. Приміщення ЦНАПу матиме площу 192 кв м. В іншій частині розміщуються медична амбулаторія, відділення Ощадбанку, аптека.

      Передбачається, що вже на першому етапі кількість видів послуг, які надає ЦНАП, збільшиться майже втричі і становитиме понад 90 найменувань. Протягом 2022 року планується їх розширення за рахунок закупівлі обладнання для видачі паспортних документів, посвідчення водія, реєстрації транспортних засобів тощо. Дві кімнати виділено для службових потреб поліцейського офіцера громади. Обладнають і конференц-залу для проведення семінарів, зустрічей, тренінгів, інших заходів.

      Проведення капітального ремонту стане можливим за умови виділення відповідної субвенції з державного бюджету. Загальна сума кошторису перевищує два мільйони гривень. Фінансування проєкту має здійснюватись з двох джерел: з державного бюджету — 1,85 мільйона гривень та з місцевого — 206,4 тисячі гривень. Відповідне клопотання до Міністерства цифрової трансформації України виконком селищної ради направив 21 квітня цього року.

      — Ми бачимо зацікавленість громади та селищної ради в реалізації даного проєкту. Одним з пріоритетів голови Чернігівської облдержадміністрації є підтримка територіальних громад в їх становленні та розвитку. Наші фахівці надають консультативну та експертну підтримку громадам під час підготовки ними проєктних заявок та пропозицій. Сьогодні у Михайло-Коцюбинській громаді обговорили питання створення сучасного ЦНАПу, реалізація даного проєкту дасть можливість її жителям отримувати адміністративні послуги на належному рівні, — розповіла Олена Бойко.

      Крім співфінансування капітального ремонту приміщення ЦНАПу, у бюджеті селищної ради передбачили кошти на ремонт фасаду та утеплення будівлі, а також на придбання обладнання, необхідного для надання якісних послуг населенню. У Михайло-Коцюбинському сподіваються, що зможуть розпочати роботи у серпні, а завершити — у грудні поточного року.

      Джерело: https://cg.gov.ua

       

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16