Анонси















      Назад

      В ОДА шукали шляхи вирішення проблемних питань малого та мікробізнесу

      Які заходи необхідно впровадити для вирішення проблем малого та мікробізнесу обговорили сьогодні на засіданні робочої групи, участь у якому взяли голова ОДА Анна Коваленко та перша заступниця голови облдержадміністрації Олена Бойко.

      - Внесення змін до нормативно-правових актів, які стосуються розвитку бізнесу, повинно ґрунтуватися на взаємодії та активному діалозі бізнес-спільноти та влади, - зазначила голова ОДА.

      Учасники зустрічі надали попередньо напрацьовані пропозиції щодо внесення змін до Податкового кодексу України. Зокрема вони стосувалися ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій, зниження фіскального тиску на платників податків, детінізації розрахунків.

      Що стосується законопроєкту №5600 щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, то, на думку підприємців, він може викликати певні труднощі для ведення бізнесу. Тому до розгляду цього проєкту потрібно підійти виважено, враховуючи думки всіх зацікавлених сторін.

      Також члени робочої групи обговорили стимулювання безготівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів при здійсненні підприємницької діяльності та висловили своє бачення щодо вирішення даного питання.

      По завершенню обговорення Анна Коваленко закликала представників Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові Україні активізувати роботу по кожному з озвучених проєктів, а про її результати проінформувати членів регіональної Робочої групи на наступному засіданні.

      Джерело: Чернігівська облдержадміністрація

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16