Анонси















      Назад

      Уряд планує побудувати інфраструктуру для 25 індустріальних парків протягом найближчих трьох років

      Завдяки розбудові індустріальних парків десятки тисяч осіб зможуть отримати робочі місця з гідною заробітною платою. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час панельної дискусії на форумі Україна 30 «Трудові ресурси».

      «Протягом найближчих трьох років Уряд планує побудувати інфраструктуру для мережі з двадцяти п’яти індустріальних парків за державні кошти. Це забезпечить створення сотень тисяч робочих місць в суміжних галузях економіки. Хочу відзначити, що індустріальні парки — це також майданчики для інвестицій українцями з-за кордону. Їх перевагами, зокрема, є низький «бар’єр входу» та зручність для нових інвестицій», — підкреслив Олексій Чернишов.

      Він підкреслив, що наразі Мінрегіон разом із Комітетом з економічного розвитку Верховної Ради, Мінекономіки та експертним середовищем задля створення базової інфраструктури та економічних стимулів підготували до другого читання законопроєкт 4416-1 щодо змін до базового закону про індустріальні парки. Зокрема, документ передбачає підтримку розвитку індустріальних парків через:

      • будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріальних парків за кошти державного бюджету;
      • компенсацію відсоткових платежів по кредитах на господарську діяльність та облаштування цих парків.

      Для забезпечення податкових та митних пільг для учасників індустріальних парків зареєстровані відповідні законопроєкти 5688 та 5689. Йдеться про звільнення від податку на прибуток резидентів індустріальних парків на десять років за його реінвестування в розвиток, звільнення від оподаткування митом та ПДВ ввезення нового устаткування для власного використання, встановлення пільг з податку на нерухомість за рішенням громади.

      Джерело: Урядовий портал

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16