Анонси















      Назад

      В облдержадміністрації обговорили питання ефективного використання залишків субвенції

      Вчора, 21 липня, перша заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Бойко провела онлайн-нараду щодо освоєння коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій. У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій, міськвиконкомів та територіальних громад.

      За словами Олени Бойко, на реалізацію 41 проєкту соціально-економічного розвитку територій по Чернігівській області передбачено 40 мільйонів гривень.

      — Наразі освоєно лише 3% коштів, що надійшли на рахунки розпорядників. Крім того, 4,4 мільйона гривень такої субвенції залишилися невикористаними з минулого року. Цьогоріч освоєно трохи більше третини цієї суми. Тож усім замовникам варто активізуватися і максимально пришвидшити проведення необхідних процедур, щоб приступити до безпосередньої реалізації проєктів, — наголосила Олена Бойко.

      За інформацією Департаменту економічного розвитку ОДА, станом на 15 липня поточного року на рахунки розпорядників коштів надійшли 28,1 мільйона гривень, 884,4 тисячі з них вже освоєно на впровадження проєктів. За п’ятьма проєктами кошти використані повністю.

      На сьогодні через електронну систему «Прозоро» вже укладені договори з виконавцями робіт по 10 проєктах, ще по 14 тендерні процедури тривають. До виконання шістьох проєктів, відповідно до Постанови КМУ від 20.03.2020 №225, можна приступати за спрощеною процедурою, а от реалізацію ще одинадцятьох — з різних причин замовники досі не розпочали.

      Учасники наради детально обговорили проблеми, які виникають при розробці проєктно-кошторисної документації, освоєнні коштів субвенції та реалізації проєктів.

      — Субвенція на соціально-економічний розвиток — це додатковий інструмент для розв’язання проблемних питань в громадах. Куди саме вона потрібна, визначає влада на місцях. Саме органи місцевого самоврядування є ініціаторами таких проєктів. При цьому вони мають максимально відповідально підійти не лише до визначення потреб, а й до підготовки документів на реалізацію проєктів. Адже від цього напряму залежать можливості та швидкість їх реалізації, — акцентувала Олена Бойко.

      Джерело: https://cg.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16