Анонси















      Назад

      Е-підписи: українці зможуть підписувати документи онлайн за європейським форматом

      Користувачі ресурсів Мінцифри зможуть перевіряти та підписувати документи е-підписами європейських форматів.

       

      Також визначено уніфікований формат для зберігання підписаних даних — ASiC-E. Це ще один крок до взаємного визнання е-довірчих послуг із ЄС.

      Новий функціонал доступний на вебсайтах Центрального засвідчувального органу та Інтегрованої системи е-ідентифікації:

      • CAdES — дає змогу підписувати е-дані будь-якого формату та зберігає е-підпис окремо від е-даних або разом із ними. Файли можна підписувати лише окремо.
      • XAdES — дає змогу підписувати е-дані будь-якого формату та зберігає е-підпис у форматі XML, окремо від е-даних або разом із ними. Одночасно можна підписати декілька файлів.
      • PAdES — дає змогу підписувати е-дані у форматі PDF та зберігає е-підпис разом з е-даними. Файли можна підписувати лише окремо.
      • ASiC-E — забезпечує довготермінове зберігання е-документів. Однією з переваг є можливість зберегти один або декілька файлів із пов’язаними е-підписами, перевірити весь ланцюжок е-підписів та інших даних, пов’язаних із документом.

      Мінцифри продовжує робити послуги для українців зручними та простими. Більше жодних черг та купи витраченого часу — тепер кожен може користуватися послугами онлайн без зайвих нервів та очікування.

      Джерело: http://www.visnuk.com.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16