Анонси















      Назад

      В області відкрито ще один сучасний ЦНАП: цього разу у Дмитрівській громаді

      Це вже 33-й центр надання адміністративних послуг в регіоні, який обслуговуватиме 5 тисяч мешканців 15 населених пунктів територіальної громади.

      На відкриття ЦНАПу завітали Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА та Анатолій Гунько, народний депутат України.

      — Зареєструвати нерухомість, бізнес чи місце проживання, оформити та отримати необхідні довідки, вирішити земельні і архітектурні питання – всі ці послуги можна отримати в цьому сучасному центрі, — зазначив Дмитро Іванов.

      Центр надання адміністративних послуг знаходиться в приміщенні Дмитрівської селищної ради, частина якої капітально відремонтована за рахунок співфінансування: 182 тисячі гривень виділено з державного бюджету, 78 тисяч – з місцевого.

      Працює в ЦНАПі наразі два спеціалісти (із запланованих п’яти), надають вони 39 адміністративних послуг.

      Під час поїздки Дмитро Іванов провів брифінг для місцевих ЗМІ щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 та ходу вакцинації в області.

      — Відсоток щеплених двома дозами зростає кожного дня: вчора було 30.8%, а вже сьогодні – 31.5%. Проте для досягнення колективного імунітету та стабілізації ситуації цього недостатньо. Адже поки що як кількість захворівших, так і рівень госпіталізації залишається майже незмінним. Відтак область не може вийти із «червоної» зони. Вакцинуючись, ми зможемо подолати ці труднощі. До того ж препаратів AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer-BioNTech та Moderna в регіоні достатньо, — наголосив заступник голови облдержадміністрації. – Що стосується ситуації з киснем, то питання знаходиться на особистому контролі голови ОДА та наразі не викликає занепокоєння. Запаси поновлюються, крім того, у низці лікарень працюють автономні станції генерації кисню.

      Також Дмитро Іванов нагадав про важливість другої дози щеплення. Тим, хто пропустив дату її отримання, вакцинуватися вдруге необхідно за першої нагоди. Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації.

      Джерело: https://cg.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16