Анонси















      Назад

      Регіональна політика як складова економічного розвитку області

      Такою була тема онлайн-семінару, що відбувся вчора, 23 листопада. Захід організовано Департаментом економічного розвитку в партнерстві з Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації.

      Цільовою аудиторією семінару стали представники територіальних громад та районних державних адміністрацій.

      В центрі уваги - питання реалізації в області державної регіональної політики. Представники Департаменту ознайомили присутніх із основними підходами до розроблення місцевих стратегічних та програмних документів, вимогами до підготовки проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, а також субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам  на  здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на проєкти регіонального розвитку.

       

      Обговорили нові підходи щодо реалізації державної політики з питань розвитку підприємництва в області, шляхи удосконалення сфери надання адміністративних послуг.

      Йшлося також про основні інструменти активізації інвестиційної діяльності на рівні громади.

      Учасники семінару дізнались про можливості для громад та агробізнесу за допомоги Проєкту Європейського Інвестиційного Банку «Основний кредит для аграрної галузі - Україна».

      Говорили й про реалізацію державної регуляторної політики та проведення дерегуляції на місцевому рівні, а також про необхідність підвищення ефективності використання бюджетних коштів під час проведення процедур закупівель.

      Представниця Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації висвітлила питання екологічної складової діяльності територіальних громад.

       
      Управління регіонального розвитку

       

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16