Анонси















      Назад

      «Велике будівництво – 2022»: голова ОДА у Михайло-Коцюбинській громаді

      Два об’єкти у Михайло-Коцюбинській ТГ, що увійшли до програми Президента України «Велике будівництво» на наступний рік, відвідав сьогодні голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

      Один із них — місцева дорога Михайло-Коцюбинське-Жукотки-Шибиринівка-Антоновичі з під'їздом до с.Рудка.

      — Громада хоч і близько до обласного центру, однак має проблеми та потреби такі ж, як і віддалені. Зокрема треба якісна дорога між населеними пунктами. І я за те, аби вона була хороша від пункту А до пункту Б, а не клаптиками, як це зазвичай роблять. Наступного року за рахунок субвенції з держбюджету передбачений капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення протяжністю майже 10 км. Це дозволить з'єднати Михайло-Коцюбинське і Довжик якісним автополотном, — зазначив В’ячеслав Чаус під час брифінгу для місцевих ЗМІ.

      Оглянув голова ОДА і місцевий стадіон імені М.І. Шпака, збудований у 1981 році. Зараз він не відповідає мінімальним вимогам для тренувань і змагань. Але зовсім скоро може стати спортивним магнітом для місцевих жителів.

      — За підсумками голосування конкурсної комісії цей стадіон став третім у рейтингу спортивних об’єктів, які можуть реалізуватись у 2022 році за рахунок коштів ДФРР, — повідомив В’ячеслав Чаус. — На ньому планується розвивати не менше 5 олімпійських видів спорту. Загальна вартість робіт згідно із кошторисом — 15 мільйонів гривень.

      Так, проєкт реконструкції передбачає оновлення футбольного поля, будівництво легкоатлетичного ядра (400 м) з біговими доріжками, секторами для метань і стрибків зі штучним покриттям, обладнання трибун для глядачів на пів тисячі місць, будівництво мультифункціонального ігрового майданчика та майданчиків для пляжного волейболу і бадмінтону. Тут обладнають роздягальні для спортсменів, вуличні тренажери для дорослих і дітей, оновлять огорожі та приведуть у належний стан прилеглу територію.

      Принагідно В’ячеслав Чаус оглянув приміщення, яке громада реконструює власним коштом під Центр надання адміністративних послуг. Роботи завершаться до нового року. Тож уже наступного майже 11 тисяч мешканців Михайло-Коцюбинської ТГ зможуть отримати на місцях 92 послуги (11 адміністраторів працюватимуть в старостинських округах віддалено).

      Наразі гостро стоїть питання забезпечення Центру обладнанням. На це потрібно близько 600 тисяч гривень.

      В адмінбудівлі, де відкриють ЦНАП, розташований пункт щеплення.

      — Він має вибір вакцин та працює й у вихідні. Села громади обслуговують ще дві мобільні бригади. Їх також  долучають до роботи в Чернігові. Люди вакцинуються, але темпи треба покращувати, — сказав В’ячеслав Чаус, ознайомившись з роботою пункту.

      Джерело: https://cg.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16