Анонси















      Назад

      Актуальні питання щодо декларування цін висвітлені під час проведення вебінару

      Про декларування роздрібних цін суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на ринках продовольчих товарів та пального, говорили сьогодні, на вебінарі, що відбувся в Департаменті економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

      Участь у заході взяли близько 40 суб’єктів господарювання сфери  роздрібної торгівлі продовольчими товарами та пальним, представників територіальних громад, районних військових адміністрацій, їх економічних служб.

      Організатори заходу – Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації спільно з ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

      З вітальним словом до учасників вебінару звернулася заступниця директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації – начальниця управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення Світлана ПОЛТОРАЦЬКА, яка зазначила, що війна значно вплинула на доходи малого та середнього бізнесу Україні. Водночас, кожному п’ятому підприємцю вдалося зберегти або навіть збільшити обсяги бізнесу порівняно з довоєнним періодом. Більшість підприємців області (понад 80%) відновили свою діяльність та продовжують працювати, а більшість з тих, хто ще не запрацював, готові відновитись у майбутньому.

       Для допомоги бізнесу під час війни держава здійснила ряд заходів. В основному, ці ініціативи стосуються пільгових умов оподаткування, запровадження грантових програм підтримки бізнесу, залучення інвесторів та донорів для надання допомоги з відновлення діяльності підприємств та відкриття нових.

      Обласна державна адміністрація із свого боку працює над запровадженням додаткових умов для відновлення діяльності та розвитку підприємництва в області, створенням спеціальної економічної зони в регіоні, напрацюванням плану першочергового відновлення діяльності зруйнованих об’єктів.

      Далі пані Світлана охарактеризувала цінову ситуацію на споживчому ринку області. За повідомленням Головного управління статистики у Чернігівській області, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у липні 2022 року щодо червня становив 100,3%, за період січень-липень 2022 року - 120,5 % і більша частина зростання припала на час після вторгнення російських військ. В області, як і в Україні, значною мірою подорожчання зачепило продукти харчування та інші споживчі товари.

      Представниками ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Тетяною СИЧИНСЬКОЮ і Валентиною ІГНАТЕНКО детально висвітлені питання декларування роздрібних цін суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на ринках продовольчих товарів та пального, а також основні аспекти дотримання антитютюнового законодавства, законодавства про рекламу. Спікерками також приділено належну увагу практичним аспектам у цих сферах із наведенням конкретних прикладів.

      "Переконана, що сьогоднішня інформація буде надзвичайно корисною для представників бізнесових кіл та сприятиме дотриманню суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства, зокрема, державної дисципліни цін", - зазначила, завершуючи вебінар, пані Світлана. І запропонувала представникам бізнес-середовища у разі виникнення питань у процесі здійснення господарської діяльності вчасно звертатися до профільних спеціалістів для отримання фахових консультацій.

      Відділ з питань споживчого ринку та ціноутворення

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16