Анонси















      Назад

      Мінрегіон: Відбулось обговорення змін до законодавства та нормативної бази щодо будівництва об’єктів цивільного захисту населення

      Міністерство розвитку громад та територій України спільно з Комітетами Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування і з питань екологічної політики та природокористування провели «круглий стіл» «Створення мережі захисних споруд цивільного захисту, спроможних забезпечити максимальний рівень безпеки громад».

      Під час засідання обговорили прийняті зміни до законодавства та шляхи імплементації Закону України від 29.07.2022 № 2486 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій». Також проаналізували необхідні зміни до підзаконних актів та державних будівельних норм, які спрямовані на забезпечення максимальної кількості населення захистом від наслідків бойових дій.

      «Наразі норми чинного закону зобов’язують в містобудівній документації на регіональному та місцевому рівнях мати розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту (ІТЗ ЦЗ). Територіальні органи центрального органу виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері цивільного захисту, надають відповідний висновок. Лише після цього документацію розглядає  архітектурно-містобудівна рада», — зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

      За словами заступника Міністра, з метою імплементації норм вищезазначеного закону наразі Мінрегіон напрацьовує зміни до постанови Кабінету Міністрів від 01.09.2021 № 926 “Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації”. Зміни передбачатимуть, що вимоги до розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту будуть входити до складу вихідних даних на розроблення містобудівної документації. Крім того, напрацьовуються нові редакції державних будівельних норм в частині встановлення вимог до складу та змісту розділу ІТЗ ЦЗ в містобудівній документації та безпосередньо об’єктів цивільного захисту.

      Мінрегіон планує й надалі проводити широке обговорення питань, пов’язаних з будівництвом об’єктів цивільного захисту.

      Захід відбувся за участю народних депутатів України, представників органів державної влади, проектувальників, архітекторів та експертів.

      Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив

       

      , що сьогодні Україна як ніколи потребує розбудови мережі надійних укриттів та сховищ, які забезпечать захист людей від ризиків, пов’язаних з бойовими діями.

      Джерело: https://www.kmu.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16