Анонси















      Назад

      Фіксація збитків для підприємців області, бізнес яких постраждав внаслідок бойових дій: процес триває

      Підприємці та посадовці Чернігівщини обговорили учора спільні заходи щодо фіксації шкоди та збитків, завданих бізнесу російською агресією. До участі долучилися представники обласної військової адміністрації, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, суб’єкти оціночної діяльності, правоохоронці, рятувальники, представники постраждалого бізнесу.

      Нараду відкрив заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов.

      - Ми зустрілися таким тісним колом, щоб проговорити новели законодавства та напрацювати для обласної влади механізм для того, щоб зрушити це питання, - відзначив Дмитро Іванов.

      Заступник директора Департаменту економічного розвитку ОВА Юрій Сухомлин ознайомив присутніх з ходом фіксації шкоди та збитків, завданих бізнесу внаслідок збройної агресії російської федерації, та розповів про основні алгоритми дій для постраждалих підприємств.

      Представники правоохоронних органів поінформували про чинні форми та методи фіксації факту втрати, знищення або пошкодження майна, визначення суми збитків та перспективи подальших судових процесів.

      Учасники наради погодилися з тим, що значну роль у процесі подальшої компенсації збитків гратимуть рішення національних та іноземних судів.

      Наступну зустріч у такому форматі запланували провести вже після ухвалення Методики визначення шкоди та обсягу збитків, проєкт якої наразі розміщений на сайті Міністерства економіки України для обговорення.

      Джерело: https://cg.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16