Анонси















      Назад

      Що потрібно знати експортеру про механізми розрахунків

      Експортна операція потребує ретельної підготовки. Як й при імпорті, важливе значення мають умови поставки та умови розрахунків за валютним контрактом. Аби не наробити непоправних помилок в майбутньому експортеру треба орієнтуватися у валютному законодавстві.

      Звичайно, одна із запорук успіху - це ефективна робота з банком, який обслуговує зовнішньоекономічну угоду. Оскільки, обговорення особливостей майбутньої операції із банком позбавить експортера зайвих витрат.

      Отже, головною складовою валютного законодавства є Закон України «Про валюту і валютні операції». Саме цей законодавчий акт визначає правові засади здійснення валютних операцій, валютного регулювання та валютного нагляду, права та обов'язки суб'єктів валютних операцій і уповноважених установ та встановлює відповідальність за порушення ними валютного законодавства.

      Також, для транскордонних розрахунків важливими є результати фінансового моніторингу експортної операції банком, відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Без позитивного рішення по цьому питанню, навіть якщо в контракті ідеально прописані всі інші умови, розрахунки по угоді не відбудуться.

      Джерело: https://www.qdpro.com.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16