Анонси















      Назад

      ДРС та USAID розпочали новий етап співпраці щодо дерегуляції умов ведення бізнесу

      Державна регуляторна служба України разом з експертами Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» розпочала роботу з аналізу наявних інструментів державного регулювання у найважливіших сферах господарської діяльності для визначення тих сфер, які потребують оптимізації або вдосконалення.

      Про це повідомив Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер.

      «Швидкість економічного відновлення України напряму залежить від роботи бізнесу. Дерегуляція господарської діяльності – це запорука економічної стабільності держави, без якої неможливе наближення перемоги. Разом з експертами Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» ми працюємо над покращенням бізнес-клімату в Україні шляхом «дерадянізації» регуляторного законодавства України», – сказав Олексій Кучер.

      «Спрощення ведення бізнесу допоможе українським підприємцям стати конкурентнішими як всередині країни, так і на міжнародному рівні, – переконана заступниця керівника Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Тетяна Грищенко. – З травня цього року ми активно співпрацюємо з Державною регуляторною службою України з питань поліпшення регуляторних актів. Упевнені, що оптимізація регуляторного середовища значно спростить відкриття та ведення власної справи, збільшить кількість малих та середніх підприємств та обсяги їхніх продажів. Це пришвидшить економічне відновлення нашої країни».

      Зі свого боку заступник Голови Державної регуляторної служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Соломія Старосольська зазначила, що ДРС разом з експертами USAID вже розробила методику та розпочала роботу з аналізу наявних інструментів державного регулювання в найважливіших сферах, щоб визначити ті з них, які необхідно оптимізувати, вдосконалити або скасувати. За її словами, насамперед аналізуватимуться інструменти державного регулювання у таких сферах: надрокористування, лікарські засоби, вплив на довкілля, медична практика, містобудівна та архітектурно-будівельна діяльність тощо.

      Вона також нагадала, що у Верховній Раді зараз на розгляді перебуває законопроект «Про прискорений перегляд інструментів державного регулювання господарської діяльності» № 8058, який пропонує скоротити велику кількість дозволів, ліцензій, погоджень, висновків, свідоцтв та декларацій, без яких бізнес не може вести свою діяльність. Виконуватиме це завдання спеціально створена Комісія з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання, яку очолять Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко та Віце-прем’єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

      «Ми чекаємо на ухвалення цього закону, але почали працювати на випередження, щоб до моменту початку роботи Комісії вже мати певні напрацювання і запропонувати їй першочергові кроки в діяльності. Закликаю всі державні органи, які займаються видачею дозволів, долучитися до цього процесу, щоб разом в ефективній співпраці напрацювати спільні рішення, які спростять життя бізнесу», – наголосила Соломія Старосольска.

      «Завдячуючи Збройним силам України наближаємо Перемогу, а економічне відновлення і подальший розвиток – в руках малого, середнього і великого бізнесу. Тому держава зобов’язана забезпечити всі умови для того, щоб відкриття та ведення підприємницької діяльності було максимально простим та незарегульованим. Ми вдячні нашим партнерам з Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за експертну допомогу й спільну роботу на шляху до досягнення цієї мети», – підсумував Олексій Кучер.

      Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/drs-ta-usaid-rozpochali-novij-etap-spivpraci-shchodo-deregulyaciyi-umov-vedennya-biznesu

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16