Анонси















      Назад

      Чернігівщина — одна з 6 областей, де вже організовано суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану

      Про це та інші актуальні питання запровадження цієї ініціативи на території всієї держави йшлося сьогодні на всеукраїнській онлайн-нараді під головуванням заступника Міністра економіки України Тетяни Бережної.

      Від Чернігівської області до участі у нараді долучилися заступник начальника ОВА Дмитро Іванов, представники Департаменту економічного розвитку ОВА та Чернігівського обласного центру зайнятості.

      — В області вже організовано суспільно-корисні роботи в 14 громадах та ведуться перемовини із військовим командуванням щодо прийняття відповідних рішень ще у семи, — повідомив Дмитро Іванов і наголосив: — Необхідно прийняти деякі поправки до нормативної бази щодо надання військовим адміністраціям повноважень самостійно приймати рішення про залучення працездатних осіб до таких робіт. Це в свою чергу пришвидшить відбудову та пожвавить економіку регіону та країни в цілому.

      На Чернігівщині суспільно корисні роботи проводяться з середини жовтня й у них вже взяли участь 209 безробітних, долучаються до них ще понад 30 осіб. Серед основних видів робіт: зведення захисних споруд, заготівля дров, розчищення від чагарників придорожніх смуг поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, плетіння маскувальних сіток та інше.

      Наразі спільно з військовим командуванням вже прийняті рішення про організацію суспільно корисних робіт в Прилуцькій, Менській, Бахмацькій, Остерській, Дмитрівській, Козелецькій, Ладанській, Сосницькій, Варвинській, Тупичівській, Ріпкинській, Вертіївській, Крутівській, Талалаївській громадах. Ведуться перемовини щодо організації робіт у Ніжинській, Лосинівській, Киїнській, Березнянській, Холминській, Любецькій, Чернігівській громадах.

      Також безробітні залучаються до громадських робіт з власної ініціативи. Таким чином було організовано роботи з розбору завалів у Чернігові та прилеглих територіях спільно з ГО «Іскра добра». У них взяли участь 202 безробітні особи, розібрано понад 100 завалів. Також спільно з ГО «Місто Герой» 7 безробітних брали участь у плетінні маскувальних сіток для потреб ЗСУ. Загалом у поточному році до громадських робіт вже залучено понад тисячу осіб.

      Джерело: https://cg.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16