Анонси















      Назад

      Міжнародна організація з Нідерландів допомагає Чернігівщині у відновленні пошкоджених будинків

      ZOA — міжнародна організація з надання допомоги та відновлення, яка базується в Нідерландах, і працює у 15 країнах по всьому світу.

      Україна стала першою європейською країною в практиці організації. Тут допомога спочатку була сфокусована на підтримці вимушених переселенців. Зараз же ZOA допомагає й у відбудові осель, пошкоджених внаслідок бойових дій (легкий та середній ступені). Так, вона одна з перших після деокупації Чернігівщини прийняла рішення щодо надання її жителям допомоги у відновленні житла. 

      Подальшу співпрацю представники ZOA обговорили сьогодні під час робочого візиту в область з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом та директоркою Департаменту економічного розвитку ОВА Олександрою Хомик.

      Костянтин Мегем ознайомив делегатів з поточним станом справ на Чернігівщині, зокрема характером руйнувань і пошкоджень, проведеними відновлювальними роботами, а також наявними викликами.

      «Напрями, над якими постійно працюємо і намагаємося залучити якомога більше міжнародних партнерів, — це проходження опалювального сезону, відновлення житла, соціальної інфраструктури, бізнес-процесів. Є потреба в індивідуальних модульних будинках», — розповів перший заступник начальника ОВА. Він подякував за підтримку і надану допомогу ZOA, висловивши сподівання, що співпраця триватиме й надалі.

      За словами представників ZOA, понад 600 бенефіціарів з Чернігівщини отримали допомогу для відновлення будинків із пошкодженнями легкого та середнього ступенів. У цьому напрямі планують працювати й надалі. Увагу сфокусували на Киїнській громаді. Охопили також Городнянську, Тупичівську ТГ, а також громади на півдні області, зокрема Ічнянську, Талалаївську, Бобровицьку. 

      «Дивлячись на статистику і роботи, які ще треба виконати, бачимо, що ми тут потрібні. Це розуміє і міжнародна спільнота. Тому наша спільна задача з вами — говорити світу про наявні потреби. Я вражений їхнім великим обсягом, водночас підбадьорений уже зробленим», — зазначив керівник програми Едвін Віссер і додав, що після повернення у свою країну, Нідерланди, говоритиме людям, організаціям про важливість цієї справи.

      Делегатів також цікавили програми підтримки внутрішньо переміщених осіб та громадян, які повністю втратили своє житло. Не оминули увагою економічні процеси. Адже, реалізовуючи свої проєкти, ZOA намагається давати «поле роботи» місцевим фахівцям, підтримуючи таким чином розвиток місцевої економіки.

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16