Анонси















      Назад

      Просторове планування для відновлення та розвитку – співпраця з Кіптівською громадою

      Вторгнення російської федерації поставило перед місцевим самоврядуванням нові виклики, що включають руйнування, міграційні процеси, призупинення роботи бізнесу, втрату бюджетних надходжень, необхідність документування та відшкодування збитків.

      Кіптівська громада Чернігівської області є однією з громад, що до початку повномасштабного вторгнення демонстрували надзвичайні успіхи у реалізації реформи децентралізації. Тепер громада потребує підтримки для післявоєнної відбудови її територій,  пошкоджених в результаті обстрілів.

      Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» у співпраці з Програмою USAID АГРО підтримує громаду у розробці комплексного плану просторового розвитку для відновлення громади. Відповідний меморандум з метою відновлення постраждалих територій між Кіптівською громадою та Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» було підписано 22 вересня 2022 року.

      Реалізацію проєкту складається з кількох етапів. USAID «ГОВЕРЛА» допоможе Кіптівській громаді розробити комплексний план просторового розвитку для відновлення її території. За результатами цієї роботи, спільно з Програмою USAID АГРО, буде напрацьовано методологію просторового планування територій громад в нових умовах з наголосом на відновлення територій. Також за результатами впровадження пілоту будуть запропоновані законодавчі зміни у сфері просторового планування з урахуванням викликів, які стоять перед громадами в умовах відновлення економіки та реконструкції інфраструктури.

      Детальніше про співпрацю з Кіптівською громадою дивіться у відео

      Джерело: https://decentralization.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16