Анонси















      Назад

      Ми створюємо для інвесторів готові рішення в Україні, - Олександр Грибан

      Підтримка міжнародного співтовариства у реалізації євроінтеграційного курсу України та посиленні впровадження реформ матиме визначальну роль у процесі відбудови України. Про це говорили на цьогорічному Саміті Україна-Оксфорд «Європейські горизонти для України». В панельній дискусії «Фінансування відбудови та реформ в Україні» взяв участь заступник Міністра економіки України Олександр Грибан, де розповів про конкретні фінансові інструменти для підтримки приватного сектору, що матимуть вирішальне значення під час відбудови України.  

      “Мінекономіки працює над розробкою інструментів страхування політичних ризиків, для покриття яких планується створити окремий фонд, що дозволить залучити не лише MIGA, DFC та ЕКА країн “Великої сімки”, а також приватних міжнародних операторів страхового ринку. Крім того, ми розраховуємо на підтримку міжнародних фінансових організацій та донорів щодо надання зокрема дешевих кредитів установам, які планують розширити свої портфелі фінансування для підтримки українського приватного сектору як безпосередньо, так і через комерційні банки. Так ми створимо готове рішення для потенційних інвесторів”, - зазначив Олександр Грибан під час онлайн-виступу. 

      Також він нагадав, що в Україні є низка індустріальних парків, які пропонують не тільки промислові майданчики з готовими інженерними комунікаціями, але й податкові пільги. Наявність цих стимулів фактично створює великий потенціал для аутсорсингового виробництва в Україні.  

      “Разом з міжнародними партнерами, серед яких зокрема BlackRock та J.P. Morgan, ми працюємо над концепцією створення в Україні Фонду розвитку. Зараз ми вже ведемо перемовини з рядом банків США, Великої Британії та Азії, які планують долучитися до цього процесу. Крім того, інвестиційна платформа #AdvantageUkraine консолідує інвестиційні проекти та обробляє запити інвесторів з усього світу”, - додав Олександр Грибан. 

      Нагадаємо, ініціативу з залучення інвестицій #AdvantageUkraine  було створено у вересні 2022 року за підтримки Президента України. Проектна команда Advantage Ukraine працює за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», надаючи професійні консультації потенційним інвесторам та аналітичну підтримку вітчизняним компаніям, котрі прагнуть залучити акціонерний або борговий капітал, подати проекти для страхування політичних ризиків.

      Джерело: Міністерство економіки України

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16