Анонси















      Назад

      На сьогодні в Уряду є чіткий план щодо майбутніх переговорів стосовно вступу України до ЄС, – Денис Башлик

      На сьогодні в Уряду є чіткий план щодо майбутніх переговорів стосовно вступу України до ЄС. Йдеться про чотири етапи цього процесу: рекомендації, підготовка, переговори і вступ.

      На сьогодні ми перебуваємо на другому етапі − підготовка NPAA (селф-скрінінг) відповідності acquis, тобто маємо чітко визначити, який % acquis виконаний за кожним з 35 розділів, а який ще належить виконати, після чого сформувати переговорні позиції та підготувати делегації. Для України це означатиме, що ми чітко розуміємо обсяг роботи попереду і можемо рухатись далі, для Європейської Комісії − це один з ключових сигналів щодо реальної готовності до початку переговорів. Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час вебінару, організованого Українським клубом аграрного бізнесу на тему «Українське сільське господарство на шляху до ЄС».

      Він проаналізував загальну оцінку прогресу євроінтеграції України в частині агросектору станом на кінець 2022 року, зауваживши, що загальний стан виконання плану заходів з реалізації Угоди про асоціацію становить 72%. Мінагрополітики відповідальне за виконання 696 завдань, що становить 30,8% від загальної кількості – 2259 (с.-г. – 63%; СФЗ – 72%). Прогрес виконання Угоди про асоціацію у 2022 році проти 2021 року склав +12% та + 8% відповідно. Також серед першочергових завдань на 2023 рік − чіткий пріоритетний план законодавчої роботи.

      «Як Міністерство, ми чітко усвідомлюємо, що вступ до Європейського Союзу – це не лише можливості, але і виклики. Цей етап є важливим важелем для продовження боротьби за свій європейський вибір, свої демократичні цінності та свободу, а також для відновлення та розвитку економіки України після завершення війни. Тому разом з представниками бізнесу, громадськістю ми зробимо процес інтеграції максимально правильним та комфортним», − резюмував заступник Міністра.

      Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16