Анонси















      Назад

      Дмитро Кулеба: Вступ України до НАТО та ЄС гарантує безпеку європейського континенту на десятиріччя

      Майбутнє євроатлантичної безпеки визначається на полі бою в Україні, а вступ нашої держави в ЄС і НАТО завершить переформування безпекової архітектури світу та гарантує безпеку європейського континенту на десятиріччя.

      Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, виступаючи онлайн як почесний гість міністерського заходу Адріатичної Хартії на запрошення македонського колеги Буяра Османі.

      «Адріатична Хартія сприяла вступу до НАТО балканських держав. Україна нині на шляху до членства в Альянсі, тому ми розуміємо, наскільки це важливо», — зауважив Міністр.

      Дмитро Кулеба наголосив, що сьогодні Україна є донором безпеки для всієї євроатлантичної спільноти. За військової підтримки партнерів, український народ і збройні сили нині стримують росію, яка є найбільш деструктивною та агресивною силою в сучасній історії.

      «Реальність полягає в тому, що вступ України до НАТО — в інтересах як нашої держави, так і самого Альянсу. Українська сила, стійкість та хоробрість стануть вагомим внеском до колективної безпеки, так само як велике, загартоване в бою та взаємосумісне з арміями союзників українське військо», — заявив Дмитро Кулеба.

      Міністр висловив сподівання, що цьогорічний саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить чітке рішення про те, що Альянс прагне бачити Україну в своєму складі.

      «Вступ України в ЄС і НАТО завершить переформатування глобальної безпекової архітектури та гарантуватиме безпеку європейського континенту на десятиріччя вперед», — зазначив він.

      Глава МЗС України висловив окрему вдячність партнерам за військову допомогу та закликав сфокусуватися на збільшенні та пришвидшенні підтримки: «Чим більше ми отримаємо зараз, тим швидше зможемо завершити цю війну рішучими перемогами на полі бою. Тим менше ресурсів нам і партнерам доведеться витратити у довгостроковій перспективі».

      Джерело: Міністерство закордонних справ України

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      11 Серпня 2023 12:12
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16