Анонси















      Назад

      Завдяки оновленому функціоналу пілотного проекту НІГД, можна сформувати витяг про всі наявні картографічні матеріали в розрізі громад

      Відбулося засідання Ради з національної інфраструктури геопросторових даних під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, на якому було презентовано вдосконалений функціонал реєстрації метаданих на геопорталі пілотного проекту НІГД.

      Участь у заході взяв заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, керівництво, члени Ради – представники Держгеокадастру, керівники ЦОВВ, представники РНБО, НАН, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, експерти.

      У такий спосіб, завдяки оновленому функціоналу пілотного проекту НІГД, відтепер на геопорталі можливо отримати інформацію за запитом по обраній ОТГ чи адміністративній одиниці щодо наявних у Картфонді картографічних матеріалів з детальними метаданими та сформувати витяг по таких матеріалах, що значно спростить збір вихідних даних для розробки комплексних планів, зокрема для майбутнього відбудовування. На геопорталі вже існує можливість обміну інформацією між державними органами та установами.

      Окрім цього, у межах меморандуму між Держгеокадастром та KSE на геопорталі пілотного проекту НІГД вже почали розміщувати актуальні ортофото окремих населених пунктів з метою оцінки матеріальних втрат громадян внаслідок агресії рф. За підтримки Японського проекту завершено оновлення цифрових топографічних карт масштабу 1:25 000 на 8650 кв. км та отримано обладнання для належного функціонування геопорталу НІГД.

      Наразі до реєстрації метаданих на геопорталі пілотного проекту НІГД долучилися 1 026 територіальних громад, 16 ЦОВВ та 21 місцевий орган влади, однак процес все ще триває.

      Джерело: https://www.kmu.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16