Анонси















      Назад

      Україна та Німеччина запускають спільний проєкт з оснащення об’єктів критичної інфраструктури відновлюваними джерелами енергії

      Україна та Німеччина розпочинають проєкт «Відновлювані джерела енергії для стійкої України – R2U» для українських громад. Це перший етап реалізації домовленостей, підписаних у Києві Міністром енергетики України Германом Галущенком та віце-канцлером ФРН Робертом Габеком для поглиблення Німецько-Українського енергетичного партнерства з акцентом на «зелене» відновлення та відбудову енергетики України.

      У межах проекту буде відібрано до 20 громад, у яких проведуть енергоаудит будівель критичної інфраструктури для подальшого оснащення відновлюваними джерелами енергії. Проект розрахований на 18 місяців, його вартість – близько 2 млн євро.
      Деталі запуску проекту під час онлайн-презентації обговорили заступник Міністра енергетики України Ярослав Демченков, представники проекту R2U, GIZ Україна та інших залучених організацій.

      «Дуже важливо, що домовленості між міністрами виконуються. Цим проектом ми розширюємо нашу співпрацю з німецькими партнерами, орієнтовану на посилення стійкості української енергетичної системи за рахунок децентралізації генерації та розподілу електричної енергії. Майбутнє – за децентралізованою системою, де споживачі зможуть самостійно виробляти, використовувати, ділитися, зберігати та контролювати чисту енергію без посередників. Маємо докласти зусилля, аби відновити наші громади за допомогою відновлюваної зеленої енергетики, особливо звертаючи увагу на сільські регіони, вугільні та ті, що зазнали найбільших руйнувань від війни. Отриманий досвід використаємо для подальшого розширення масштабів, тиражування та створення аналогічних проектів», – зазначив під час презентації проекту заступник Міністра енергетики України Ярослав Демченков. 

      Нагадаємо, за підтримки Європейської Комісії, зокрема єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, Міністерство енергетики України реалізує проєкт з оснащення будівель критичної інфраструктури сонячними панелями. Передбачається, що на першому етапі в Україну надійде 5 700 сонячних панелей по 350 Вт кожна, загальною потужністю близько 2 МВт. Сонячні панелі італійської компанії Enel будуть встановлені для потреб ключових громадських будівель та критичної інфраструктури, зокрема в українських лікарнях.

      Джерело: https://www.kmu.gov.ua

      Назад

       
       

      30 Серпня 2023 10:08
      29 Червня 2023 11:23
      26 Травня 2023 10:50
      16 Листопада 2022 11:05
      27 Квітня 2022 11:16